Ingatlanfelkészítési kisokos tudatos eladóknak

Minden lakásban benne van a csoda!

Minden lakásban benne van a csoda!

Hogyan folytatódik a felkészítés a tanácsadás után?!

2019. augusztus 07. - Biró Csilla

A korábbi bejegyzésben részletesen foglalkoztam a Home Staging tanácsadás bemutatásával, most pedig arról lesz szó, hogyan folytatódik a lakás felkészítése a tanácsadás után, milyen további lépések vannak még a folyamatban.

A tanácsadó a helyszíni tapasztalatok és az eladóval megbeszéltek szerint összeállítja azt a tennivalói és beszerzési listát, amit utána az ügyfél is megkap, hogy megkönnyítse számára a lakás felkészítésének folyamatát. Igény esetén hangulati- és színmontázst is csatolunk az átadott anyagokhoz.

nappali_es_fogado.jpg

Nappalihoz készült moodboard

Természetesen olyan is előfordul, hogy az ügyfélnek nincs ideje, kedve, affinitása belefolyni a felkészítés folyamatába (főként befektetői réteg esetén), ilyenkor a home stager a komplett felkészítési folyamatra kap megbízást, azaz a teljes kivitelezést is átvállalja a megbízótól.

A kivitelezés gyakran hetekig, hónapokig eltart, főleg, ha nagyobb felújítás is része a folyamatnak. A felújítási munkákhoz nem árt több helyről is árajánlatot kérni és érdemes belekalkulálni, hogy sokszor a szakik is csak hetek múlva érnek rá.

48895.jpg

Ha nem találunk mesterembert, magunk is kifesthetünk

Mikor a lakásban befejeződtek a munkálatok, a tanácsadó az ügyfél által elküldött fotókon vagy személyesen ellenőrzi a végeredményt, majd elkezdődik a felkészítés leglátványosabb szakasza, a lakás berendezése és dekorálása. Bútorozáskor akár az ügyfél bútorait vagy annak egy részét is használhatjuk, amennyiben az megfelelő állapotban van, illetve stílusa illeszkedik az elérni kívánt összképbe. Amennyiben nem állnak rendelkezésre megfelelő berendezési tárgyak, a beszerzési listán feltüntetett bútorokkal rendezzük be az ingatlant. A dekorációk és kiegészítők beszerzését a pontos és részletes lista birtokában akár az ügyfél is elvégezheti, de olyan is van, hogy a tanácsadó saját, addig felhalmozott készletéből bocsát rendelkezésre dekorációs tárgyakat és kiegészítőket. Ezt ilyenkor a lakás tulajdonosa bérleti díj fejében kapja kölcsön a home stagertől a fotózás és a bemutatás idejére.

Mikor a lakásban minden összeállt és a legapróbb részletek is a helyükre kerültek, a végeredmény megörökítéséhez profi fotós segítségét vesszük igénybe. A fotózás előtt a tanácsadó elvégzi a lakáson az utolsó simításokat. Figyel, hogy jól álljanak a párnák, ne legyen ferde a szőnyeg vagy szépen legyen megterítve az étkezőasztal. Ilyenkor helyezünk élő virágcsokrot a vázába, süteményekkel, gyümölcstállal dekoráljuk a konyhapultot. Adott esetben a fotós is szívesen veszi, ha a tanácsadó segít neki, hogy mit szeretne viszont látni a képeken, milyen szögből fotózzon, hogyan mutassa meg a teret.

619.jpg

A hangulatfotók is részei a lakásról készült portfóliónak

Az elkészült képek birtokában a tanácsadó elkezdi összeállítani a hirdetéshez szükséges marketing anyagot. Kiválasztja, melyik az a 20 (egyes oldalakon 10) fotó, ami bele kerül a hirdetésbe, illetve optimális sorrendbe állítja ezeket a képeket. Ezután következik a hirdetési szöveg megírása és az alaprajzok elkészítése, de a lakás bemutatásához nem ritkán külön weboldalt is létrehozunk. Mikor pedig mindez elkészült, a komplett hirdetési anyagot feltöltjük a kiválasztott felületekre, részletesen megadva az ingatlan minden adatát ügyfelünk elérhetőségével együtt. A lakás eladójának pedig nem kell mást tennie, mint fogadni az érdeklődők hívását, de az értékesítés már egy következő bejegyzés témája lesz. Tartsatok velem akkor is!

A bejegyzés trackback címe:

https://birocsillahomestaging.blog.hu/api/trackback/id/tr9815000118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása