Ingatlanfelkészítési kisokos tudatos eladóknak

Minden lakásban benne van a csoda!

Minden lakásban benne van a csoda!

Hogyan spórol nekünk egy Home Staging tanácsadó?

2020. augusztus 13. - Biró Csilla

Sokszor hivatkoznak arra, hogy egy Home Staging tanácsadó biztosan nagyon drágán dolgozik, ezért is félnek sokan attól, hogy konkrét árajánlatot kérjenek ingatlanuk felkészítésekor. Mai bejegyzésemben szeretném megmutatni, hogy ezzel ellentétben egy profi szakember megbízásával nem kevés időt, pénzt, energiát spórolhatunk meg azzal szemben, ha mindenféle felkészítés nélkül vagy egy tanácsadás után saját magunk által felkészítve dobjuk piacra ingatlanunkat.

blog1.jpg

Munka közben, egy felkészített lakás nappalijában

 

Nézzük tehát tételesen, hogyan és mennyit spórolhat meg nekünk egy Home Stager?

Idő:

Az idő sokunk életében az egyik legértékesebb erőforrás, nem mindegy tehát, hogy valaki mindent elvégez helyettünk vagy magunk kutatjuk fel a szükséges információkat.

Az információgyűjtés, inspirációs fotók kiválasztása, blogok olvasgatása rengeteg időt visz el, mikor pedig végre összeáll a fejünkben, hogy mi hova kerüljön, milyen színeket használjunk, milyen dekorációk, képek, kiegészítők kerüljenek a lakásba, akkor jön a következő rendkívül időrabló tevékenység ezeknek a berendezési tárgyaknak, dekorációknak a beszerzése. Mikor az ötödik üzletben keressük az elképzelt türkiz kispárnát vagy órák óta hajtunk egy akkora étkezőasztalt, ami éppen elfér a kicsi konyhánkban, akkor aranyat érne egy segítő kéz, aki szinte fejből ismeri a lakberendezési áruházak aktuális kínálatát és mindig tud olyan megoldást, ami tovább lendít minket a bizonytalanságokon.

Egy felkészített lakás esetében jellemzően rövidül / nem nyúlik el az eladási idő, különösen igaz ez, ha a felkészítés minden egyes fázisára profi Home Stager szakembert bízunk meg. Ha a lakásunk gyorsan új vevőre talál, azzal időt is nyerünk, hamarabb költözhetünk vágyott következő otthonunkba.

 

Pénz:

Az időn kívül legalább ilyen fontos faktor a pénz, hiszen nem mindegy, mennyit költesz a lakás felkészítésére, milyen magas összeg lesz az eladási ár, ebből kell-e / mennyit kell ingatlanosoknak kifizetned.

blog4.jpg

Amennyiben profi Home Stager szakemberrel dolgozol, ő az első tanácsadáson pontosan meg tudja mondani, mi az az összeg (az ingatlan eredeti állapotának és a felkészítésre szánt összegnek a figyelembevételével), ami eladási árként a lakásból maximum kihozható. Ezt a legoptimistább változatot viszont egy Home Stager akkor tudja csak garantálni, ha a tanácsadás után a komplett felkészítés az ő irányításával zajlik, hiszen csak a saját munkájáért tud ilyen szinten felelősséget vállalni. Igy biztos lehetsz benne, hogy lakásod az elérhető legmagasabb piaci áron talál gazdára.

A felkészítés alatt is rengeteg pénzt spórolhatsz, hiszen nem veszel felesleges, felhasználásra nem kerülő tárgyakat, amik méretük, színük, stílusuk miatt nem illenek a lakás összképébe. Egy Home Stager csak olyan dolgokat vásárol/listáz ki Neked, amit a lakás berendezésekor biztosan fel fogsz használni. Ez különösen a dekorációk esetén nagyon hasznos, van olyan szolgáltatásom is, hogy a dekorációk beszerzését is kihelyezését is teljesen átvállalom az ügyféltől.

Ezen kívül egy szakember rengeteg lelőhelyet ismer, sok szakmai kapcsolattal rendelkezik, így mindig van ötlete, hol kaphatunk kedvezményt, ugyanaz a bútor/dekoráció, hol szerezhető be olcsóbban vagy gyorsabban, mint amit elsőre találnánk.

Lényeges különbség és milliók maradhatnak a zsebedben, ha lakásodat sikerül egyedül, ingatlanos bevonása nélkül értékesíteni. Egy Home Staging szakember fix szolgáltatási díjért dolgozik, ami a legtöbb esetben töredéke annak a milliós nagyságrendű összegnek, amiért egy ingatlanos kínálja a szolgáltatását.  Egy felkészített lakás jellemzően rengeteg érdeklődőt vonz, kitűnik a kínálatból, sok megosztást generál, megjelenik ingatlannal foglalkozó blogok, oldalak bejegyzéseiben, így eladása is jóval egyszerűbb lesz, tehát az ingatlanos díja könnyedén megspórolható.

Nem utolsósorban pedig az idő is pénz, tehát a rövidebb eladási idő is kézzel fogható spórolást jelenthet, de akár abban az időben, amit Te a felkészítésre szánnál, saját munkádban sokkal produktívabb lehetsz, akár a szolgáltatás díjának többszörösét is megkeresheted az erre szánt idődben, ha szakemberre bízod a felkészítést.

 blog2.jpg

Energia:

Az energiabefektetés is fontos szempont, ha arról döntünk, belevágjunk-e egy folyamatba. A Home Staging kezdetben úgy tűnhet, rengeteg energiát kíván a tulajdonostól, de később kiderül, inkább csak tudatosan előre dolgoztunk. Mire is gondolok?

Egyszerűsödik a kiköltözés. Mivel a folyamat elején összepakoljuk a lakást, egyszerűsítünk, rendszerezünk, az eladás után már tényleg elég csak néhány bőrönddel kipakolni a legszükségesebb dolgokat, amiket az értékesítési folyamat alatt még a lakásban hagytunk. A többi dolgunk már kiválogatva, rendszerezve, bedobozolva vár, hogy egy új lakásban új életet kezdjen.

Ha pedig a felkészítést Home Stager végzi, nekünk egy merőben új és ismeretlen szakmába sem kell beletanulni, ami lássuk be rengeteg megspórolt időt és energiát jelent. A felkészítés során elleshetünk sok trükköt és rengeteg hasznos információval és inspirációval is gazdagodhatunk, amit a következő lakásunk berendezésekor jócskán tudunk majd kamatoztatni.

Ha pedig a lakás a megfelelő célcsoportnak készül, az ára jól van megállapítva, a hirdetés a potenciális vevőknek szól, akkor nagy valószínűséggel elkerülhetjük a nézelődőket a komolytalan érdeklődőket, így kevesebbszer kell megmutatnunk a lakást, csak olyanoknak, akik potenciális vevőink lehetnek.

Egy szépen kitakarított, letisztult, funkcionálisan berendezett lakás olyan „minden rendben” érzést közvetít, könnyebb rendben tartani, kevesebb energiát kell rendrakásra, takarításra fordítani a bemutatások előtt. A potenciális vevők nem találnak kifogást, így az alku is minimális ezeknél a lakásoknál.

blog3.jpg

Remélem, már senkinek sem kérdés, hogy eladásra/kiadásra fel kell készíteni a lakásunkat. Ebből a cikkből kiderült, hogy mennyi pénzt, időt és energiát tudunk megspórolni, ha a felkészítést profi Home Staging szakértőre bízzuk. Remélem inspiráló volt a bejegyzés, kérdéseiteket, észrevételeiteket kommentben vagy Facebook oldalamon várom!

A bejegyzés trackback címe:

https://birocsillahomestaging.blog.hu/api/trackback/id/tr4416138904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása